Hlavní obsah

Košice se staly po deseti letech slovenskými mistry

SKALICA

Hokejisté Košic získali po deseti letech svůj čtvrtý titul ve slovenské extralize. Tým z východu země vyhrál páteční šestý finálový duel ve Skalici 3:2 po samostatných nájezdech a v sérii zvítězil 4:2 na zápasy. Slovenský titul v košickém dresu slaví také český útočník Jan Kopecký a obránci Petr Mocek a Jaroslav Špelda.

Článek

Košice si díky triumfu zajistily jako druhý klub po švédském Färjestadu účast v hlavní soutěži nadcházejícího ročníku Ligy mistrů. Jelikož Košice vyhrály i základní část, místo v prvním kvalifikačním kole o Ligu mistrů přešlo na druhý tým dlouhodobé soutěže Slovan Bratislava.

Košice v sérii vedly už 3:0, ale Skalica se ve svém prvním finále v klubové historii dvěma následujícími výhrami udržela ve hře.

Ani v pátečním duelu se tým hvězdného Žigmunda Pálffyho nevzdal a dvakrát dotáhl vedení hostů. Nejlepší tým dlouhodobé části tak musel o celkovém triumfu rozhodnout v samostatných nájezdech - v jejich čtvrté sérii vstřelil vítězný gól kapitán Juraj Faith.

Ani jeden ze svých tří pokusů neproměnil paradoxně skalický tahoun Pálffy, jenž nevyzrál na dvacetiletého gólmana Košic Júlia Hudáčka, který po dvou porážkách za sebou vystřídal v brance Miroslava Lipovského.

Šestý zápas finále play-off slovenské extraligy:
Skalica - Košice 2:3 po sam. nájezdech, konečný stav série 2:4.
Druhý zápas finále play off finské ligy:
Kärpät Oulu - Jyväskylä 0:1, stav série 0:2.

Reklama

Související témata: