Hlavní obsah

Hořava bude trénovat švédské MODO, v Ústí jej nahradí Rosol

ÖRSNKÖLDSVIK

Hokejový trenér Miloslav Hořava povede po odchodu z prvoligového Ústí nad Labem švédský klub MODO Hockey. Podle informací klubové internetové stránky ve čtvrtek podepsal v novém angažmá dvouletou smlouvu. Hořava už v týmu z Örnsköldsviku působil jako hráč v letech 1991 až 1994, v trenérské kariéře to bude jeho první zahraniční angažmá. V Ústí nad Labem jej nahradí Petr Rosol, který dosud působil jako asistent v Litvínově.

Článek

Bývalý kouč reprezentační dvacítky Hořava v uplynulé sezóně vyhrál s Ústím nad Labem první ligu, ale do nejvyšší soutěže se mu prohře 0:4 na zápasy s Mladou Boleslaví postoupit nepodařilo. Záhy se začalo hovořit o odchodu mistra světa z roku 1985 do zahraničí a spekulovalo se o možném angažmá v KHL. Nakonec ale Hořava zamířil na sever Evropy, kde slavil před dvěma lety mistrovský titul s MODO i jeho syn Miloslav.

"Jsme rádi, že můžeme představit Miloslava Hořavu jako nového trenéra. Je to velký odborník a MODO je klub jeho srdce," uvedl klub na své internetové stránce. Ve švédské lize by se měl Hořava potkávat s dalším českým koučem Slavomírem Lenerem, který má ještě na jeden rok smlouvu s Linköpingem.

Hořavovo místo v Ústí nad Labem zaujme bývalý špičkový útočník a další mistr světa z Prahy 1985 Rosol. "Dohodli jsme s Litvínovem na jeho uvolnění a angažmá dnes schválilo představenstvo," uvedl na webu Ústeckých Lvů mluvčí klubu Přemysl Zeman. Rosol je odchovancem ústeckého hokeje, ale slávu si vydobyl především v Litvínově. Tam také začal trenérskou kariéru a uplynulou sezónu strávil jako asistent Jaroslava Hübla.

Reklama

Související témata: