Hlavní obsah

Brankář Málek posílil švédské MODO

ÖRNSKÖLDSVIK

Český hokejový brankář Roman Málek se stal novou posilou švédského klubu MODO Hockey. V týmu z Örnsköldsviku se setká s krajanem Miloslavem Hořavou, který se nedávno stal novým hlavním koučem MODO. Jednatřicetiletý Málek se vydá na své druhé zahraniční angažmá; v sezóně 2004/05 krátce působil v ruském Magnitogorsku.

Článek

Bývalý gólman pražské Slavie či Karlových Varů byl poslední čtyři sezony hráčem Plzně, i když v roce 2006 krátce hostoval v prvoligovém Ústí nad Labem. Na západě Čech ale v této sezoně po lednovém příchodu Jana Chábery opustil kádr. Málek v uplynulém ročníku extraligy odchytal 29 zápasů s průměrem 3,05 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 91,62 procenta.

"Příchod Romana Málka se protahoval, protože byly ještě nedořešené nějaké záležitosti mezi ním a Plzní," řekl oficiálním stránkám švédského klubu jeho sportovní manažer Fredrik Andersson. Plzeň v březnu vypověděla Málkovi smlouvu platnou až do konce sezony 2009/10 pro údajné hrubé porušení jejích podmínek. Málkův agent Robert Spálenka to odmítal, nyní se kauza rozuzlila Málkovým odchodem do Švédska.

Andersson, bývalá gólmanská opora MODO, si novou posilu pochvaluje. "Mám na něj dobré reference z mnoha stran," uvedl. Spokojen je i Hořava. "Roman je velice dobrý gólman," podotkl kouč MODO, který vedl Málka už jako trenér Plzně. Málek patřil k hlavním oporám Slavie při zisku titulu v roce 2003. Ve stejném roce se představil na mistrovství světa ve Finsku.

Reklama