Hlavní obsah

Český hokejový útočník Birner bude hrát za TPS Turku

Český hokejový útočník Michal Birner bude v příští sezóně oblékat dres finského celku TSP Turku. Klub oznámil příchod třiadvacetiletého bývalého juniorského reprezentanta na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

Birner se do Evropy vrátil na konci loňského roku ze zámoří, kde se tři sezóny neúspěšně snažil prosadit do kádru týmů St. Louis a Anaheim v NHL a působil jen v nižší AHL. Litoměřický rodák zamířil do Lahti, ale vinou zranění odehrál ve zbytku sezony jen šest zápasů.

"Michal je týmový hráč, který tvrdě pracuje a má zažitý severoamerický styl hokeje," řekl manažer TPS Ari Vuori na adresu účastníka světového šampionátu dvacetiletých hráčů v roce 2006, který o dva roky dříve získal na MS osmnáctiletých bronzovou medaili.

Společně s Birnerem by do TPS Turku měl zamířit i slovenský talent Juraj Mikúš, který v uplynulé sezoně vytvořil sehranou dvojici se Žigmundem Pálffym ve Skalici. Mikúš se však v příštích dnech bude snažit vybojovat si smlouvu v kempu Los Angeles, pokud se mu nepodaří prosadit se do NHL, přesune se do Turku.

Reklama

Související témata: