Hlavní obsah

Obránce Mojžíš končí v zámoří, bude hrát ve Švédsku za MODO

PRAHA

Hokejový obránce Tomáš Mojžíš se opět vrací ze zámoří a v nadcházející sezóně bude hrát ve švédské lize za MODO, s nímž se dohodl na roční smlouvě. Sedmadvacetiletý hráč nastoupil v minulém ročníku NHL ke čtyřem utkáním v dresu Minnesoty, většinu času však strávil ve farmářském týmu v Houstonu.

Článek

V MODO se potká s brankářem Romanem Málkem a koučem Miloslavem Hořavou. "Moc se na nové angažmá těším. Během kariéry jsem se potkal se spoustou Švédů a všichni to byli výborní lidé. Poznám jinou soutěž, nový klub. Udělám další zajímavou zkušenost. Hrál jsem v Americe i Rusku, teď přichází na řadu Elitserien," řekl serveru hokej.cz Mojžíš, který hrál v ročníku 2007/08 v ruském Novosibirsku.

Na rozdíl od řady českých hokejistů, kteří kvůli tamním daňovým zákonům absolvují ve Švédsku neúplnou sezónu, odehraje za tým z Örnsköldsviku celou soutěž. S koučem Hořavou zatím mluvil po telefonu. "Osobně se moc neznáme, hrál jsem v Rusku s jeho synem. Říkal mi nějaké představy, mám z toho velmi dobrý pocit," uvedl bývalý reprezentant, který v NHL odehrál pár zápasů také za Vancouver a St. Louis.

Reklama