Hlavní obsah

Pořadí evropských hokejových klubů ovládla KHL, patnáctá je Slavia

PRAHA

Pouze dva české kluby se prosadily mezi dvacítku nejlepších hokejových celků Evropy podle internetového serveru hockeyarchives.info, který každoročně zveřejňuje žebříček týmů podle jejich výsledků v uplynulé sezóně. Nejlépe byla z českého pohledu hodnocena pražská Slavia, která je patnáctá. Extraligový mistr z Karlových Varů skončil osmnáctý.

Článek

Oproti předchozí sezóně si tak české kluby výrazně pohoršily. V sezóně 2007/08 byly České Budějovice jedenácté a v elitní dvacítce se držely i Slavia, Karlovy Vary a Liberec. Nyní Jihočeši i Severočeši klesli do sedmé desítky pořadí. Třetím nejlepším českým celkem je podle statistiků pražská Sparta.

Žebříček za sezonu 2008/09 zcela ovládly kluby Kontinentální ligy, kterých je v elitní desítce sedm. V čele se seřadily Kazaň, Ufa, Jaroslavl a Mytišči. Nejlepším "neruským" týmem je na páté pozici švédský mistr Färjestad.

Pořadí nejlepších evropských hokejových klubů:
1. Ak Bars Kazaň, 2. Salavat Julajev Ufa, 3. Lokomotiv Jaroslavl, 4. Atlant Mytišci (všichni Rus.), 5. Färjestad (Švéd.), 6. Metallurg Magnitogorsk, 7. Dynamo Moskva, 8. CSKA Moskva (všichni Rus.), 9. JYP Jyväskylä (Fin.), 10. HC Davos (Švýc.), ...15. Slavia Praha, 18. Karlovy Vary, 27. Sparta Praha, 28. Pardubice, 35. Plzeň, 44. Vítkovice, 47. Litvínov, 55. Zlín, 65. České Budějovice, 67. Liberec, 72. Třinec, 74. Znojmo, 77. Kladno, 78. Mladá Boleslav.

Reklama

Související témata: