Hlavní obsah

V Rusku se trefili Koller i Necid

MOSKVA

Český kanonýr Jan Koller si připsal sedmý gól v letošní sezóně ruské fotbalové ligy. Na domácím hřišti poslal Samaru proti Rostovu ve 49. minutě do vedení, nakonec ale skončil zápas nerozhodně 2:2. Kollerův krajan a spoluhráč Jiří Jarošík opět nenastoupil. K vítězství 2:1 domácího CSKA Moskva nad Chimki dopomohl gólem i ex-slávista Tomáš Necid.

Foto: Sport.cz

Jan Koller v dresu Samary.

Článek

Šestatřicetiletý Koller v úvodu druhé půle přeskočil v českém souboji obránce Romana Lengyela a přesnou hlavičkou otevřel skóre zápasu. Za pět minut sice vyrovnal Akimov, v 57. minutě ale znovu vedli domácí zásluhou Ivanova. Dělbu bodů pak stanovil deset minut před koncem Lebeděnko.

Koller se trefil i minulý týden, kdy Samara dokázala přerušit výhrou 3:1 nad Chimki neúspěšnou sérii.

Mezi střelce se zapsal i druhý z českých útočníků v ruské lize Tomáš Necid, jehož čtvrtý gól v sezoně přinesl CSKA Moskva vítězství 2:1 nad Chimki. Necid se poprvé od 13. kola objevil v základní sestavě a již v 15. minutě využil přihrávku Marka Gonzáleze k otevření skóre.

Záhy navíc zvýšil Krasič, hosté snížili až 13 minut před koncem. To již Necid nebyl na hřišti, protože v 70. minutě přepustil místo Vágneru Loveovi.

Rusko - 19. kolo
Samara - Rostov na Donu 2:2 (za domácí první gól Koller), FK Moskva - Saturn MO 3:1, CSKA Moskva - Chimki 2:1 (za domácí první gól Necid),

Reklama

Související témata: