Hlavní obsah

V pátek se rozjede švýcarská liga se čtyřmi českými hokejisty

BERN

Švýcarská hokejová liga se čtyřmi českými hráči otevře bránu nové sezony v pátek. Stejně jako loni se mohou fanoušci v zemi helvetského kříže těšit na konci září i na příjezd týmu z NHL. Loni hráli v Bernu New York Rangers přípravný duel s tamními SC a pak o Victoria Cup s ruským Magnitogorskem. Nyní se utká o stejnou trofej 29. září Chicago s letošním vítězem Ligy mistrů Curychem a už o den dříve čeká Blackhawks přípravné klání s úřadujícím švýcarským mistrem Davosem. Oba duely bude hostit curyšský Hallenstadion.

Článek

Soubojem s Chicagem si zpestří sezónu i dva čeští hokejisté v dresu Davosu - útočníci Josef Marha a Petr Tatíček. Vedle nich se podílel v minulé sezóně na zisku titulu také kanonýr Petr Sýkora, který se ale po ročním hostování vrátil do extraligových Pardubic.

Další dva čeští zástupci stejně jako Marha a Tatíček nezměnili své působiště. Obránce Radek Hamr hají barvy Klotenu a reprezentační zadák Zdeněk Kutlák působí v celku Ambri/Piotta. Na jeho lavičce skončil český trenér Rostislav Čada, který klub vedl dočasně od poloviny prosince za odvolaného Američana Johna Harringtona. V dubnu byl jmenován novým koučem Kanaďan Benoit Laporte a Čada se vrátil k práci u juniorského týmu

Přehled českých hokejistů ve švýcarské hokejové lize:
HC Davos: Josef Marha, Petr Tatíček (oba útočníci).
Ambri/Piotta: Zdeněk Kutlák (obránce).
Kloten: Radek Hamr (obránce).

Reklama

Související témata: