Hlavní obsah

Slovenská hokejová extraliga? Jeden velký bordel, říká Pálffy

BRATISLAVA

Poslední dvě sezóny hraje slovenský útočník Žigmund Pálffy domácí soutěž za Skalicu a nyní s ní dokonce po pěti odehraných zápasech vede tabulku. K srdci mu však slovenská extraliga vůbec nepřirostla. V rozhovoru pro slovenské Hospodárske noviny si nebral servítky a kromě jiného ji označil za „jeden velký bordel“.

Článek

„Kvalita soutěže se nikam nepohnula. Kluby nemají peníze, a tak nemohou získat kvalitní hráče. Podle toho to potom vypadá. Zatím je celá liga jeden velký bordel,“ ohodnotil soutěž Pálffy.

Čtyřicátníci jsou lepší než mladí hráči

Nejvíce mu vadí, že se neobjevují mladé hvězdy, posteskl si, že kvalitu soutěže tvoří spíše starší a zkušení hokejisté. „Na jedné straně návraty zkušených hráčů lize pomáhají, ale naopak je velmi smutné, že těmto hráčům bude pomalu čtyřicet a stále jsou lepší než mladí, kteří by se měli bít o lukrativní smlouvy. To je další důkaz toho, že v naší extralize je v podstatě všechno zlé,“ řekl v listu.

Pálffy má neustále na stole nabídky ze zahraničí. Zatím žádnou z nich nepřijal, přestože říká: „O tom teď nepřemýšlím, připouštím ale, že je to stále otevřené. Úroveň ligy mě však utvrzuje v tom, že to tady nemá žádný smysl.“

I když jeho tým po pěti utkáních s dvanácti body vede extraligu, Pálffy si nemyslí, že by Skalica měla na titul. „Pokud bych měl hodnotit po úvodních kolech naše ambice, tak nyní na to rozhodně nemáme. Jsem zvědavý, jak to všechno dopadne. Naše kvalita není na potřebné úrovni, navzdory uspokojivým výsledkům. Ale to se může rychle změnit, můžeme prohrát pár zápasů v řadě a už to bude zase zlé,“ podotkl hráč se zkušenostmi z NHL, ale třeba také z pražské Slavie, kde hrál v sezóně 2004/05.

Na olympiádu se připraví i na Slovensku

Přes veškerou kritiku slovenské soutěže si Pálffy myslí, že je v ní schopen se připravit na olympiádu, která by měla být jedním z posledních vrcholů jeho dlouhé kariéry.

„Jsem dostatečně zkušený na to, abych se připravil na olympiádu bez ohledu na to, kde hraji. Důležité je strávit hodně času na ledě,“ zakončil.

Reklama

Související témata: