Hlavní obsah

Forsberg se vrací k hokeji, pod vedením trenéra Hořavy

Šestatřicetiletý švédský hokejový útočník Peter Forsberg ve středu oznámil návrat na ledovou plochu, a to v barvách týmu MODO Hockey, který trénuje český kouč Miloslav Hořava. Premiéru by si měl Forsberg, který patří mezi největší osobnosti historie švédského hokeje, odbýt již ve čtvrtek proti Frölundě.

Článek

Podle deníku Aftonbladet je Forsbergovo účinkování v nejvyšší švédské soutěži krokem k návratu do NHL, jejíž sezóna začne 1. října. Ve Švédsku se po oznámení této zprávy okamžitě začalo spekulovat i o Forsbergově eventuálním startu na olympijském turnaji ve Vancouveru.

Forsbergovo jméno figuruje v širším kádru švédské reprezentace pro olympijské hry a hokejový veterán stále živí naděje na zisk třetího olympijského zlata. Forsberg přitom dlouho nevěděl, zda bude schopen pokračovat ve vrcholovém sportu. V minulé sezoně odehrál za MODO jen tři soutěžní zápasy, víc mu potíže s pravou nohou nedovolily.

"Všichni, kdo milují hokej, milují Forsberga. Samozřejmě, že máme velkou radost z toho, že bude při premiéře," citoval Aftonbladet trenéra Hořavu. Forsberg v létě za MODO nastoupil ve dvou přípravných zápasech ve Švýcarsku.

Forsberga před časem z vrcholového hokeje vyřadilo vleklé zranění chodidla, kvůli němuž se musel podrobit několika operacím. Jeho dosud posledními kluby v NHL byly Philadelphia Flyers a Nashville Predators, nejúspěšnější období prožil v Coloradu.

Sám Forsberg očekávání spojená s návratem spíš zlehčuje. "Vracel jsem se už šestkrát nebo sedmkrát, tak se snad mohu pokusit o jeden návrat navíc," prohlásil.

Reklama

Související témata: