Hlavní obsah

Český hokejový útočník Šachl posílil Košice

Český hokejista Petr Šachl se stal novou posilou hokejistů Košic. Jednatřicetiletý útočník působil uplynulé čtyři sezony v Liberci, kde mu po minulém ročníku skončila smlouva, a při hledání nového angažmá začal sezónu v druhé lize v rodném Jindřichově Hradci.

Článek

Pro mistrovské Košice, které se v úvodu nové sezóny trápí, je Šachl v krátké době druhou posilou po brankáři Jánu Lašákovi z Pardubic. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Do Košic zlákal Šachla český trenér Rostislav Čada, který na konci září přebral tým po rezignaci kouče Antona Tomka. Šachl si v uplynulém ročníku připsal v 48 zápasech české extraligy včetně play off 23 bodů za devět branek a 14 asistencí.

Šachl, který má na kontě i sedm startů za českou reprezentaci, do extraligy nakoukl na konci 90. let v dresu Českých Budějovic. Má za sebou také působení v zámořské juniorské WHL v celku Tri-City Americans, v zámoří působil také v Tacomě ve WCHL, v Ashevillu a Fort Wayne v UHL a v Milwaukee v IHL i AHL. Tam se setkal i s Lašákem.

V roce 2002 zamířil do Finska, kde hrál rok za Ässät Pori a další necelé dva za SaiPu Lappeenranta. Krátce působil i ve Švédsku v Gävle, kde oblékal dres Brynäs.

Reklama

Související témata: