Hlavní obsah

Fikrt odchází z Liberce, bude chytat za Liptovský Mikuláš

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

Brankář Michal Fikrt mění působiště. Nebude už hájit barvy extraligového Liberce, ale posílí účastníka slovenské nejvyšší soutěže Liptovský Mikuláš. Na spolupráci je vedení týmu podle klubového webu dohodnuto také se zkušeným útočníkem Václavem Novákem, zkoušku by měl ode dneška podstoupit zadák Patrik Hučko.

Článek

Změny v kádru souvisejí se špatným startem Liptovského Mikuláše do sezony, s devíti body z 11 zápasů si v soutěži vede hůře už jen slovenská dvacítka. Z postu trenéra byl proto dnes odvolán trenér Mojmír Trličík.

Fikrtův odchod z týmu Bílých Tygrů souvisí s posílením klubu o Marka Pince, s nímž Severočeši v posledních dnech jednali a dnes i podepsali kontrakt. "Fikrt se v úterý odpoledne přesouvá na Slovensko, ve středu dopoledne bude poprvé s mužstvem trénovat," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Jaromír Henyš.

"Vznikl přetlak brankářů, museli jsme tu situaci nějak řešit. Michal potřebuje chytat, v Liberci by se do brány nedostal," doplnil Henyš. Sedmadvacetiletý Fikrt již na Slovensku působil, v letech 2004 až 2006 chytal za Nitru.

Novák s Fikrtem již proti Spišské Nové Vsi

Před týdnem byl na zkoušce v klubu také další český gólman Jakub Čech, ale už dva dny po příchodu byl odeslán zpět do rodného Havířova. Pětatřicetiletý Novák naposledy oblékal dres prvoligového Ústí nad Labem a vypomáhal také Kladnu, ale v novém ročníku dosud nikde nehrál. O rok starší Hučko působil v minulé sezóně v Dánsku a ve švédské druhé lize.

Novák s Fikrtem by měli figurovat v sestavě již v pátečním utkání na ledě Spišské Nové Vsi. Tým však již nepovede český kouč Trličík, kterého dnes kvůli neplnění sportovních cílů představenstvo klubu odvolalo a shání za něho náhradu.

Trličík přitom krátce před startem slovenské extraligy sám rezignoval kvůli oslabení kádru vinou odchodu některých hráčů a zranění jiných hokejistů. Pár dnů poté se však přesto dohodl s klubovým vedením na nové roční smlouvě s opcí.

Reklama