Hlavní obsah

Mojžíš má v kabině MoDo hráče číslo jedna

PRAHA

Překvapení nachystal Tomáši Mojžíšovi nejlepší švédský hokejista novodobé historie Peter Forsberg. S dvojnásobným olympijským vítězem a držitelem Stanley Cupu se potkávají v kabině týmu MoDo Örnsköldsvik, ale o záměru svého spoluhráče startovat na mezinárodním turnaji Karjala český obránce nic netušil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejový obránce Tomáš Mojžíš

Článek

„Bavili jsme se spolu v Örnsköldsviku a vůbec se o tom nezmiňoval. On ale dělá spoustu rozhodnutí na poslední chvíli,“ vysvětluje Mojžíš. Útočník, který v NHL odehrál 14 sezón za Quebec, Colorado a Philadelphii, se už dlouhou dobu trápí se zdravotními problémy. „Mám pocit, že ani on neví, co vlastně bude dál. Pořád to ale zkouší. Psychicky musí být neskutečně silný.“

Za MoDo však Forsberg nastoupil jen ke třem zápasům. „Ve dvou utkáních ale hrál se zlomenou nohou... Pak odletěl do Denveru na vyvěšování dresu Joe Sakika a musel s hokejem zase přestat,“ popisuje Mojžíš.

Komu by se nelíbilo mít v týmu takového borce? „Ve Švédsku byl kolem něj slušný humbuk. Pro ně je to hráč číslo jedna.“ I kouč MoDo Miloslav Hořava by skákal nadšením, kdyby Forsberg v týmu zůstal, ale nejspíš si bude muset vystačit bez něj. „Pravděpodobnost je opravdu malá,“ tuší i Mojžíš.

„Možná jsme mysleli, že to bude všechno na Forsbergovi a až pak jsme si uvědomili, že musíme zabrat taky.“ MoDo je totiž v tabulce poslední... „Fopa“ bere Karjalu jako příležitost trochu se rozehrát a definitivně dát vědět, co zamýšlí s touto sezónou. „Pořád chodí k nám do kabiny. V klubu regeneruje, občas se i sám sklouzne, ale moc toho teda nenatrénoval.“

Že by tedy Čechům tentokrát výjimečně od Forsberga nic nehrozilo? „Tak to zase jo. Skočí na led a hnedka dává góly,“ tvrdí Mojžíš.

Reklama

Související témata: