Hlavní obsah

Kašpar rozvázal smlouvu s Philadelphií a posílil Oulu

OULU

Český hokejový útočník Lukáš Kašpar se dohodl na ukončení smlouvy s Philadelphií a stal se novou posilou Kärpätu Oulu. Podle oficiálních stránek finského klubu uzavřel smlouvu do konce sezóny.

Foto: Gus Ruelas, ČTK/AP

Lukáš Kašpar (č. 43) ještě v dresu San Jose. Archivní foto

Článek

Čtyřiadvacetiletý forvard podepsal v červenci dvoucestný kontrakt s Flyers, ale do prvního týmu se nedostal a působil jen na farmě v celku Adirondack Phantoms.

Kärpät si od Kašpara slibuje, že mu pomůže vylepšit produktivitu. "Je to typický český útočník - chytrý a dobrý bruslař," řekl sportovní manažer Oulu Ari Hilli.

V nižší AHL si Kašpar připsal v této sezóně v osmi zápasech tři body za gól a dvě asistence. Naposledy nastoupil na ledě Toronta Marlies. Bývalého hráče Litvínova draftovalo v roce 2004 v prvním kole jako celkově 22. v pořadí San Jose.

Za Sharks odehrál Kašpar v minulých dvou sezónách 16 utkání a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet přihrávek. Převážně působil na farmě ve Worcesteru. Po skončení smlouvy se San Jose nedostal v létě kvalifikační nabídku na nový kontrakt a stal se nechráněným volným hráčem.

Kärpät, v němž působí i český útočník Pavel Rosa, naopak opustil ruský útočník Denis Švidkij. Na zkoušku naopak přišel jeho krajan Dmitrij Juškevič, obránce, který v minulé sezóně působil v KHL v Novosibirsku.

Reklama

Související témata: