Hlavní obsah

Kašpar se uvedl ve finské lize gólem

HELSINKY

Český útočník Lukáš Kašpar zahájil své angažmá ve finské hokejové lize gólem. Čtyřiadvacetiletý hráč, který se v minulém týdnu dohodl na ukončení smlouvy s Philadelphií Flyers, v úterý pomohl Kärpätu Oulu k vítězství 4:3 nad Hämeenlinnou.

Článek

Kašpar poslal v 52. minutě svůj týmu do vedení 3:2, které domácím dlouho nevydrželo. O vítězství Kärpätu rozhodl až dvě a půl minuty před koncem Jari Viuhkola.

Kašpar podepsal v červenci s Flyers dvoucestný kontrakt, ale do prvního týmu se nedostal a působil jen na farmě. Bývalý hráč Litvínova nastoupil v NHL jen k 16 zápasům.

Mezi střelce se zapsal i Jakub Petružálek, jenž přispěl jednou brankou k jasnému vítězství Lukko Rauma nad KalPou Kuopio 6:0. Jeho tým vede tabulku o 15 bodů před IFK Helsinkgy. Gól a asistenci zaznamenal Michal Birner, porážce TPS Turku však nezabránil.

Finská liga:
Blues Espoo - TPS Turku 4:3 (za hosty Birner 1+1), Jokerit Helsinky - Ilves Tampere 5:2, Kärpät Oulu - Hämeenlinna 4:3 (za domácí Kašpar 1+0, Rosa 0+1), Lukko Rauma - KalPa Kuopio 6:0 (za domácí Petružálek 1+0), Pelicans Lahti - IFK Helsinky 2:4, SaiPa Lappeenranta - Jyväskylä 3:4, Tappara Tampere - Ässät Pori 5:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články