Hlavní obsah

Hlaváč a Hlinka nadále řádí ve švédské lize

Čeští útočníci Jan Hlaváč a Jaroslav Hlinka nadále řádí ve švédské hokejové lize a táhnou Linköping na čelo tabulky. V pondělním utkání výrazně pomohli k vítězství nad vedoucím HV 71 5:2 a tým kouče Slavomíra Lenera se přiblížil na druhém místě lídrovi na rozdíl pěti bodů.

Článek

Hlaváč vstřelil dvě branky a upevnil si vedení v tabulce střelců. Navíc přidal i jednu asistenci, Hlinka zaznamenal tři přihrávky.

Oba zkušení forvardi začali ročník kvůli daňovým zákonům ve Švédsku v české extralize - Hlaváč v Liberci a Hlinka ve Spartě - a za Linköping nastoupili poprvé až ve 13. kole koncem října. Hlaváč stihl za 14 zápasů už 15 branek a uniká v čele pořadí kanonýrů. Na druhém místě jsou Mats Zuccarello-Aasen z MODO a bek David Petrasek z HV 71, kteří mají na kontě 12 přesných zásahů a odehráli o jedenáct, respektive dvanáct zápasů více než český dvojnásobný mistr světa.

V produktivitě už pronikli české hvězdy Linköpingu přes své velké zápasové manko do první desítky. Hlaváč má na kontě 23 kanadských bodů a je devátý, Hlinka dokonce nasbíral ještě o bod více a patří mu osmá pozice. Zaznamenal čtyři branky a 20 přihrávek, na vedoucího Johana Davidssona z HV 71 ztrácí jedenáct bodů.

Švédská liga - 31. kolo:
Frölunda - Södertälje 6:1, Linköping - HV 71 5:2 (za domácí Hlaváč 2+1 a Hlinka 0+3), Rögle - Lulea 3:6.

Reklama