Hlavní obsah

Útočník Kašpar je nadšen v Oulu

Boj o místo v sestavě Philadelphie hokejový útočník Lukáš Kašpar před měsícem vzdal a přijal nabídku finského Oulu.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Kašpar na srazu hokejové reprezentace

Článek

Tam mu byla adresována i pozvánka k reprezentační premiéře, kterou prožil včera v Košicích.

„Ve Philadelphii mně po příchodu ze San Jose naslibovali, že u nich určitě dostanu ještě výraznější šanci v NHL, jenže z toho nic nebylo. Generální manažer se sice omlouval s tím, že ví, co říkal v létě, jenže přednost dostal draftovaný mladík van Riemsdyk, a když se mu dařilo, měli po ruce i šikovnou výmluvu,“ líčí 24letý Kašpar s tím, že na farmu rozhodně nechtěl.

„Už mě nebavilo hrát nižší soutěž v zámoří. Nejlepší nahrávkou tam je, když vám někdo nahodí puk do rohu na mantinel, naopak teď ve Finsku je to hodně o bruslení, hraje se tam rychlý a přímočarý hokej,“ říká Kašpar, jenž za dvanáct utkání v sestavě aktuálně pátého celku finské ligy stihl nasbírat pět branek a osm asistencí.

Rozhodnutí o návratu do Evropy pro něj ale bylo těžké. „NHL pro mne zůstává snem, jen je teď trochu odsunutý. Nechtěl jsem se však v Evropě zakopat někde ve špatném týmu a jsem doslova nadšen, že se ozvalo právě Oulu,“ uvažuje Kašpar, který i v rozjeté sezóně okamžitě zapadl do týmu. „Byl jsem překvapen parádním přijetím, je tam fakt skvělá banda kluků.“

Navíc potkal v kabině krajana Pavla Rosu, který pochází také z Litvínova. „Můžeme si popovídat česky, což je fajn. Padli jsme si do noty mimo led i na něm, spolu teď i nastupujeme,“ tvrdí Kašpar, jenž si rychle zvykl také na odlišný život ve Finsku. „Je tam teď v zimě sice málo sluníčka, ale jinak si nemohu na nic stěžovat. Klub se maximálně stará o hráčské zázemí, ve všem mi vyjde vstříc,“ pochvaluje si.

Reklama

Související témata: