Hlavní obsah

Hlaváč dvěma góly zajistil výhru hokejistů Linköpingu

STOCKHOLM

Hokejový útočník Jan Hlaváč opět ve švédské lize osvědčil své střelecké schopnosti a dvěma góly pomohl k vítězství Linköpingu 4:3 v prodloužení nad Rögle. Český kanonýr si navíc připsal asistenci, stejně jako jeho krajan Jaroslav Hlinka.

Foto: archiv

Jan Hlaváč

Článek

Třiatřicetiletý Hlaváč vstřelil poslední dvě branky zápasu 33. kola a obrátil nepříznivý stav. Nejprve v 49. minutě z trestného střílení vyrovnal a po 48 sekundách prodloužení ranou z voleje z pravého kruhu získal pro tým trenéra Slavomíra Lenera bonusový bod. Ve svém 21. utkání ve Švédsku se tak Hlaváč vrátil na vynikající bilanci gólu na zápas.

K historické události došlo v Göteborgu, kde na fotbalovém stadionu Ullevi sledovalo zápas domácí Frölundy s Färjestadem 31.144 diváků. S přehledem tak padl nejen dosavadní švédský rekord z roku 1962, ale i evropské maximum na klubové scéně. To od roku 2007 patřilo Švýcarsku, kde na zápas Bern - Langnau přišlo 30.076 lidí.

Pondělní rekordní zápas vyhráli domácí 4:1 díky hattricku Fredrika Petterssona.

Švédská hokejová liga - 33. kolo:
Frölunda - Färjestad 4:1, HV 71 - Djurgaarden 3:2, Linköping - Rögle 4:3 v prodl. (Hlaváč 2+1, Hlinka 0+1), Lulea - Södertälje 3:4 v prodl., MODO Hockey - Brynäs 4:2, Skelleftea - Timra 2:0 (Skrbek a Tenkrát oba 0+1).

Reklama

Související témata: