Hlavní obsah

Hokejová aféra v Polsku

KATOWICE/OSTRAVA

Korupční skandál otřásá hned na startu nové sezony nejvyšší hokejovou soutěží v Polsku. Vedení loňského vicemistra GKS Katowice obvinilo čtveřici hráčů z toho, že 16. září prodali zápas s Orlikem Opole. Pro všechny obviněné hříšníky požaduje exemplární tresty a nepodmíněné zastavení činnosti od tří měsíců do dvou let.

Foto: internet

Hokejovou ligu v Polsku zmítá skandál

Článek

Nováček ligy z Opole vyhrál minulé úterý na ledě loňského finalisty gólem z poslední minuty senzačně 5:4. Polský tisk záhy citoval představitele klubu, kteří obvinili gólmana Daniela Wolanina a hráče Adriana Labrygu, Marcina Slodczyka a Roberta Grobarczyka, že duel úmyslně vypustili. Mladého brankáře měli spoluhráči v závěru utkání nabádat ke "slabší hře".

Ligový outsider nakonec 34 sekund před koncem vsítil vítězný gól.  Kvartet hokejistů je zatím ze sportovních důvodů suspendován na neurčitou dobu. "Rozhodli jsme se potrestat Labrygu dvouletým zákazem činnosti, Slodczyka a Grobarczyka roční diskvalifikací a Wolanina tříměsíční," řekl po čtvrtečním jednání novinářům prezident klubu Tadeusz Burzyňski.

Sázkové kanceláře stáhly polskou ligu z nabídky

Návrh klubu však musí schválit disciplinární komise polského hokejového svazu, která má poslední slovo a původní verdikty může upravit. "Tresty zatím nejsou právoplatné. Mohou být změněny, zpřísněny nebo zmírněny. Na svaz jsme ale zaslali příslušné dokumenty, teď záleží jen na něm, jak se k celé záležitosti postaví," uvedl Burzyňski.

V souvislosti se zmiňovaným utkáním zejména na severu Moravy znovu jen zesílily spekulace, že výsledky některých duelů polské ligy jsou známy už dopředu. Tuto verzi podpírá i skutečnost, že po inkriminovaném utkání stáhly všechny tuzemské sázkové kanceláře polskou ligu okamžitě ze své nabídky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články