Hlavní obsah

Ve Švédsku zemřel při hokeji rozhodčí, trefil jej puk do hlavy

STOCKHOLM

Tragickou událostí v sobotu skončil zápas mládežnické hokejové ligy ve švédském městečku Ramsele. Z utkání osmnáctiletých hráčů mezi týmy Solleftea a Husum se neodehrála ani první třetina, protože během utkání zemřel dvaašedesátiletý rozhodčí. Po ráně pukem do zátylku spadl a udeřil se hlavou o led, vzápětí přestal dýchat.

Foto: čtk

Hokejový rozhodčí

Článek

Podle švédského listu Dagens Nyheter nastalo k tragickému okamžiku v úvodních minutách první třetiny, kdy útočící tým nahazoval puk k brance soupeře. Prudce letící kotouč ovšem trefil 62letého sudího zezadu přímo do nechráněného místa pod přilbou. Následoval pád na led, o který se ještě rozhodčí udeřil hlavou.

K muži už po několika vteřinách přispěchal řidič sanitky, jenž byl přímo na místě. Rozhodčí jevil jen nepatrné známky života, ale podařilo se jej na chvíli resuscitovat. Při příjezdu do nemocnice v nedaleké Solleftee však lékaři konstatovali smrt.

"Přesná příčina smrti zatím není známa. Nevíme, jestli ho zabil puk, nebo pád na led," uvedla policejní mluvčí Krister Östová.

Reklama

Související témata: