Hlavní obsah

Turecký Diyarbakirspor unikl vyřazení z ligy

ISTANBUL

Fotbalisté Diyarbakirsporu unikli nucenému pádu do druhé turecké ligy kvůli chování svých fanoušků. Disciplinární komise svazu totiž jejich přerušený zápas 25. kola na hřišti Büyüksehiru nezkontumovala a pouze ponechala skóre 0:1, které bylo v době předčasného ukončení v 87. minutě.

Článek

V případě fanoušků Diyarbakirsporu totiž šlo o druhý podobný prohřešek v krátké době. Začátkem měsíce se kvůli jejich řádění nedohrál zápas proti Bursasporu, který hosté kontumačně vyhráli 3:0. Pokud by Diyarbakirspor prohrál u "zeleného stolu" i druhý duel v sezóně, podle pravidel by byl ze soutěže vyřazen.

Utkání s Büyüksehirem na istanbulském Atatürkově olympijském stadiónu ukončil rozhodčí tři minuty před vypršením řádné hrací doby. Reagoval na vniknutí na hřiště příznivců Diyarbakirsporu, kteří protestovali proti odpískanému faulu, jenž vedl k domácímu gólu.

Páteční rozhodnutí disciplinární komise bylo v celém Turecku očekáváno s velkým napětím. Diyarbakirspor je totiž ve fotbalové lize jediným zástupcem kurdské menšiny, jež se často cítí státem diskriminována.

Ačkoli se Diyarbakirspor vyhnul přímému sestupu, jeho situace ani tak rozhodně není ideální. V tabulce je třetí od konce a na zónu záchrany ztrácí tři body.

Reklama

Související témata: