Hlavní obsah

Při hokejovém utkání ve Wolfsburgu poškodil led rallyeový vůz

WOLFSBURG

Kuriózní komplikace provázely čtvrtfinálové utkání play-off německé hokejové ligy, které ve Wolfsburgu skončilo v úterý v noci s téměř dvouhodinovým zpožděním. Po první třetině vjel na led v rámci přestávkového programu automobil pro Rallye Dakar a hřeby zapuštěnými do speciálních pneumatik poškodil ledovou plochu.

Článek

Pořadatelé pak měli plné ruce práce, aby až čtyři centimetry hluboké díry zacelili, a po dlouhých 106 minutách se mohlo v utkání pokračovat. Kdyby se nucená přestávka protáhla ještě o několik minut déle, hrozila domácím kontumace, přestože v tu dobu vedli nad Düsseldorfem 3:0. Nakonec úvodní zápas série vyhráli 4:2.

"Tak to jsem ještě nezažil," komentoval situaci dlouholetý vedoucí hostujícího mužstva Walter Köberle. Právě tým z Düsseldorfu už měl v této sezoně s přerušeným zápasem zkušenosti, v prosinci na jeho stadionu vypověděla službu rolba při zápase s Ingolstadtem.

Také další úterní čtvrtfinále mezi Hannoverem a Norimberkem se notně protáhlo, rozhodnutí přinesl až gól domácího Wolfa v deváté minutě třetího prodloužení. Absolutní rekord německého play off však překonán nebyl, v roce 2008 se utkání mezi Kolínem a Mannheimem hrálo ještě o šedesát minut čistého času déle.

Reklama

Související témata: