Hlavní obsah

Krstev: Po zvláštní sezóně byl konec ve Färjestadu příjemný

OLTEN

Klubovou sezónu plnou změn má za sebou hokejový obránce Angel Krstev. Před jejím začátkem zamířil z Vítkovic do brněnské Komety, ale v kádru nováčka extraligy se nestihl ani hlásit na začátku přípravy. Dohodl se totiž na angažmá v Nižném Novgorodu a odešel do Kontinentální ligy. V Rusku však předčasně skončil a vrátil se do Komety, ze které však následně zamířil do švédského Färjastadu.

Článek

"Tím, že jsem se třikrát stěhoval, to bylo zvláštní. Nic příjemného to nebylo, ale zase na druhou stranu jsem na konci šel do Färjastadu, kde jsem byl mile překvapený. To byla zkušenost, kterou bych nikde jinde nezažil," řekl Krstev ČTK ve Švýcarsku, kde s reprezentačním týmem absolvuje přípravný dvojzápas se Švýcarskem.

Devětadvacetiletý bek na severu Evropy poznal stoprocentně fungující profesionální klub. "Hodně mě to překvapilo. Jen byla škoda, že jsem měl pořád zdravotní problémy. Měl jsem natažený mezižeberní sval a stále se to ozývalo," uvedl pražský rodák. Kvůli problémům musel vynechat i několik zápasů. "Byl jsem z toho smutný. Nemohl jsem se dostat do formy, abych se ukázal pořádně," přiznal Krstev.

Bývalý hráč pražské Slavie, Liberce, Českých Budějovic či Vítkovic momentálně hájí barvy české reprezentace, stoprocentně fit však prý stále není. "Pořád to lehce cítím, ale dá se to," pousmál se Krstev.

Obránce, jenž v této sezoně krátce plnil poprvé v kariéře roli kapitána národního týmu, je jedním z mála hráčů současného výběru, kteří mají šanci prosadit se do konečné nominace na mistrovství světa. "Nad tím nepřemýšlím. Teď je mým hlavním cílem dostat se do pohody a hrát dobře," uvedl Krstev.

Starty v reprezentačním dresu jsou pro něj prý zpestřením sezony. "Vždy jsem reprezentaci bral jako třešničku na dortu, takže jestli to bude týden, dva, měsíc nebo dva měsíce, neřeším. Je to třešnička. Užívám si to," řekl bek.

V minulých dnech stihl osobně sledovat i finále první ligy mezi Chomutovem a Ústí nad Labem. "V Chomutově žiju, kluky znám a i jsem s nimi trénoval. Proto jsem byl zvědavý, jak hrají," vysvětlil.

Krstev je momentálně bez smlouvy, takže jej čekají jednání o novém angažmá. "Chci to ale řešit až po sezoně. Až pro mě úplně všechno skončí," řekl. Rád by opět zamířil do zahraničí. "Když přijde zajímavá nabídka, nebudu se bránit. I když to pro mě v Rusku skončilo špatně, tak jsem tam byl spokojený. Cítil jsem, že mi to něco dává. Kvůli tomu bych se tam klidně vrátil," uvedl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články