Hlavní obsah

Brankář Málek zřejmě končí v MODO, klub s ním dál nepočítá

ÖRNSKÖLDSVIK

Hokejový brankář Roman Málek podle všeho nebude pokračovat ve svém angažmá ve švédském celku MODO Hockey. Dvaatřicetiletý gólman má sice s klubem stále platnou smlouvu, ale vedení týmu z Örnsköldsviku s ním pro příští sezonu nepočítá.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Roman Málek

Článek

Po skončení sezony přitom podle hráčova agenta Roberta Spálenky nic nenasvědčovalo tomu, že by Málek měl klub opustit. "Manažer Fredrik Andersson mi řekl, že byl s jeho výkony spokojen. Pak nám ale najednou sdělili, že chtějí, aby odešel," uvedl na webu allehanda.se Spálenka, který je momentálně v zámoří.

Švédský klub se po sezoně podle všeho rozhodl, že tým bude spoléhat na brankářskou dvojici Tuomas Tarkki, Nicklas Dahlberg. "Bylo by dobré mít tři brankáře, ale také to znamená další náklady. Proto by bylo nejlepší, kdyby se nám podařilo najít klub, který by byl ochoten převzít jeho smlouvu," řekl Andersson. A zájemci podle jeho slov jsou - z Ruska a z Německa.

Podle švédského webu však Málek nechce klub opustit a Spálenka si stěžuje na neseriózní jednání funkcionářů. "Mohli nám alespoň zavolat a oznámit, že změnili své plány. Byli jsme informování pozdě a teď už mají kluby brankáře pro příští sezonu zajištěny," podotkl Spálenka. I proto nechce jednat o zrušení smlouvy do té doby, dokud nebude mít pro Málka zajištěné nové angažmá.

Bývalý gólman Slavie, Karlových Varů nebo Plzně se dokonce přednedávnem chystal připojit k týmu na soustředění, na letišti ale zjistil, že jeho letenka byla zrušena. Podle Anderssona to však bylo nedopatření, za které mohla letecká společnost.

Málek, účastník světového šampionátu v roce 2003, přišel do MODO před rokem z Plzně. Ve Švédsku odchytal 22 zápasů s průměrem 2,51 inkasované branky na utkání a úspěšností zákroků 90,43 procenta. Jednou udržel čisté konto.

Reklama

Související témata: