Hlavní obsah

Hokejový mistr Hannover je bez majitele

HANNOVER

Německému hokejovému mistrovi Hannoveru Scorpions vážně hrozí vyřazení z ligové soutěže (DEL). Vlastník týmu a hannoverské TUI-Areny Günter Papenburg dnes totiž oznámil, že se vzdává veškerých svých sportovních aktivit.

Článek

"Situace je více než dramatická," uvedl obchodní šéf klubu Marco Stichnoth. Podle agentury DPA tak Scorpions téměř jistě přijdou o licenci pro účast v příštím ročníku ligy.

Podle Stichnotha existuje ještě teoretická šance na záchranu klubu, pokud by ho vzalo pod svá křídla město Hannover. Definitivní rozhodnutí má padnout do dvou dnů.

Klub tak stojí před svým pádem čtvrt roku poté, co pod vedením bývalého reprezentačního kouče Hanse Zacha vybojoval poprvé v historii mistrovský titul.

Důvodem Papenburgova odchodu je jeho několikaletá marná snaha založit společnost, která bude arénu pro více než deset tisíc diváků provozovat. Dosud je Papenburg jediným vlastníkem a provozovatelem haly, přičemž zatím marně vyzýval k aktivitě město a spolkovou zemi Dolní Sasko.

Už před dvěma týdny vzdal svůj boj o licenci jiný známý německý klub Frankfurt Lions, jenž měl také velké finanční potíže. DEL se tak zřejmě místo šestnácti týmů bude hrát jen se čtrnácti.

Reklama

Související témata: