Hlavní obsah

Hokejista Kántor uzavřel roční smlouvu se Slovanem Bratislava

Hokejový obránce Robert Kántor se stal posilou Slovanu Bratislava. Třiatřicetiletý zadák, který naposledy působil ve švédském Rögle, podepsal v novém působišti roční smlouvu. Kántor se Slovanem už od června trénoval, ale jeho příchod byl zpečetěn až nyní.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Zprava hokejista Ondřej Kratěna ze Sparty a Robert Kántor z Komety

Článek

Práva na Kántora patřila Kometě Brno, odkud byl v lednu zapůjčen do Rögle. "Přestupu předcházela složitá a dlouhá jednání s Brnem, ale nakonec se vše podařilo dotáhnout do konce. Měli jsme více nabídek ze zahraničí, ale nakonec jsme se rozhodli pro Slovan," řekl David Dočekal ze společnosti PSC, která Kántora zastupuje.

S bývalým českým reprezentantem, který má na kontě 36 startů za národní tým, v uplynulé sezoně přestali v Kometě počítat. Kántor tak před odchodem do Rögle krátce působil v prvoligovém Šumperku. V české extralize hrál v Třinci, Havířově, Pardubicích, Karlových Varech, Vítkovicích a v zahraničí v IFK Helsinky, Dynamu Moskva, Kazani, Tappaře Tampere, Färjestadu, Düsseldorfu a Jokeritu Helsinky.

"Slovan je klub nejen se slavnou tradici, ale zároveň s těmi nejvyššími sportovními cíly. Věřím, že budu pro tým přínosem a pomůžu vrátit titul zpět do Bratislavy. Právě zisk titulu je pro mě velkou výzvou, protože na něj celou kariéru čekám," prohlásil Kántor.

Reklama

Související témata: