Hlavní obsah

Melichar míří do Linköpingu, kdy bude hrát s Hlinkou a Hlaváčem

LINKÖPING

Český hokejový obránce Josef Melichar bude v příští sezoně hájit barvy Linköpingu. Přední švédský tým, kde působí také útočníci Jaroslav Hlinka s Janem Hlaváčem, se s jednatřicetiletým zadákem dohodl na půlročním angažmá.

Článek

Českobudějovický rodák Melichar by měl tedy podobně jako jeho noví čeští spoluhráči začít kvůli švédským daňovým zákonům sezonu v jiném klubu; Hlinka s Hlaváčem posílí v úvodu extraligy pražskou Spartu, s níž se již také připravují.

"Melichar se s Linköpingem dohodl na šestiměsíční smlouvě s tím, že jako u jiných cizinců začne platit v říjnu, nastoupí tedy po 20. říjnu. Kde sezonu začne, to v následujících dnech vyřešíme," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší.

Zkušený zadák, jenž v minulosti hrával NHL za Pittsburg, Carolinu a Tampu Bay, nejde do neznámého prostředí, neboť dres Linköpingu již oblékal v sezoně 2007/08. V 66 utkáních včetně play off si tehdy připsal celkem 10 bodů (1+9) a přispěl k postupu do finále.

Melichar by v případě vstupu Lvů do KHL hrál za Hradec

Minulý ročník odehrál Melichar v extraligových Českých Budějovicích. Nastoupil včetně vyřazovacích bojů celkem do 57 duelů a zaznamenal 14 bodů za pět branek a devět asistencí. Poté se připravoval na vstup do KHL s týmem HC Lev, který však nakonec soutěž hrát v příštím ročníku nebude.

"Už bylo všechno domluvené, kdyby klub získal právo startu v ruské Kontinentální lize, Pepa by za Lva hrál. Ale všichni víme, jak to dopadlo. Když šance na vstup nového klubu do soutěže zhasla, přišly ke slovu jiné varianty," uvedl Vůjtek.

O nabídky Melichar nouzi neměl. "Je pravda, že o Pepu byl na trhu dost velký zájem. S Linköpingem jsme byli v kontaktu zhruba tři měsíce, objevily se další možnosti. Klub ho chtěl, ale šlo o to, jestli si bude moci Melichara dovolit. Zda na jeho transfer najde finance," přiblížil Vůjtek.

V tomto týdnu se Melichar připravuje s Jágr týmem v Prostějově, po víkendu se již přidá k Linköpingu, za který by měl během přípravného období nastoupit v soutěži European Trophy. Stejně jako Hlinka s Hlaváčem se má v rámci této turnajové prověrky postavit v barvách švédského klubu v Praze 21. srpna proti domácí Spartě.

Reklama

Související témata: