Hlavní obsah

Vítěz Stanley Cupu Huet by měl hostovat ve Fribourgu

Francouzský hokejový brankář Cristobal Huet by se měl po zisku Stanleyova poháru s Chicagem přesunout na rok do Evropy. Podle švýcarských médií jej zámořský klub uvolní na hostování do Fribourgu. Tím by si Chicago uvolnilo prostor pod platovým stropem, neboť by nemuselo Huetovi vyplácet 5,625 milionu dolarů ročně.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Huet má v Chicagu smlouvu do roku 2012, v týmu ale pozici jedničky zastával v play off finský talent Antti Niemi. Huet dostal ve vyřazovacích bojích příležitost jen na jednu třetinu. Niemi sice s Chicagem další kontrakt nepodepsal a je volným hráčem, do týmu Blackhawks však přišel zkušený Marty Turco z Dallasu.

Huet už ve švýcarské soutěži působil v letech 1998 až 2002, kdy hájil barvy Lugana. Poté odešel do NHL, kde nasbíral celkem 289 zápasů včetně play off. Ve Fribourgu nahradí třicetiletého Kanaďana Sebastiena Carona, jenž se upsal ruskému Čeljabinsku.

Vítěze Stanleyova poháru Chicago už v létě opustili Dustin Byfuglien a Kris Versteeg. Vedení se potřebovalo zbavit drahých hráčů, aby se vešlo do platového stropu pro nadcházející ročník.

Reklama

Související témata: