Hlavní obsah

Zahrál si golf, teď bude Bednář z apartmánu obdivovat Alpy

PRAHA

Risk vyšel. Hokejista Jaroslav Bednář nepospíchal s angažmá na příští sezónu, vyčkával. Nakonec vyhrál. Odchází na rok do Davosu, horského švýcarského městečka. Pod Alpy do údolí řeky Landwasser. Třiatřicetiletý útočník má před sebou život v lyžařském a turistickém středisku, kde nechybí ani lázně.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Bednář je spokojený s Davosem. Radost vůbec neskrývá.

Článek

Když se člověk podívá na obrázky z Davosu, tak žít zde, musí být pohádka, ne? Jsem moc spokojený. Nemohlo to dopadnout lépe. Všechno skvěle funguje, k tomu neskutečné zázemí.

Co znamená neskutečné zázemí? Horské městečko je krásné. Všude jsou příjemní a pohodoví lidé. Kluci v kabině jsou bez problémů, tréninky na úrovni. K tomu také sociální podmínky. Prostě pohoda.

Už víte, kde budete bydlet? Ještě ne, ale po víkendu se vracím do Švýcarska, tak to budeme řešit.

Čeká vás apartmá pod Alpami? Přesně tak. Tam je celé městečko pod horami. Když se podívám doprava, tak vidím hory. Podívám se doleva a zase hory.

S přítelkyní se budete stěhovat do Davosu společně? Přesně tak. Proto jsem zvolil tuto destinaci.

Před pár týdny přicházela v úvahu také Kontinentální liga a HC Lev v Popradu. Co by bylo lepší? To bych dal asi na stejnou úroveň. Pocit, nádech a komfort byl v Popradu stejný. Tam to bylo pod Tatrami, a taky se o nás skvěle starali.

V Davosu jste byl na zkoušce. Stihl jste si projít město, nebo jste se hlavně věnoval podmínkám kontraktu? Smlouvě jsem se vůbec nevěnoval. Něco bylo domluvené s hlavním trenérem, finanční částka byla také dohodnutá, takže jsem v sobotu odehrál zápas. Další dva dny jsem se věnoval golfu. Potom jsem si zatrénoval a nastoupil ještě k jednomu utkání.

Nebyl jste nervózní, dlouho jste nevěděl, kde budete hrát? Ne. Fakt ne. Celou dobu jsem byl optimistou. Byl jsem úplně v pohodě a v klidu. Díky tomu, že přítelkyně je těhotná, tak jsem neměl nervy. Kdybychom nečekali dítě, tak bych už někde podepsal dřív.

Věřil jste nabídce z Davosu? Věřil, jinak bych tam nejel.

Reklama

Související témata: