Hlavní obsah

Gólman Fikrt je po vyhazovu z Nitry zatím bez angažmá

Josef PešoutSport.cz

Hokejový brankář Michal Fikrt je od počátku tohoto týdne bez angažmá. Předčasně skončil ve slovenské Nitře, a tak se vrátil do Litvínova, kde bydlí. „Rád bych někde zase chytal, ale není snadné najít si tak rychle nové působiště,“ říká zkušený gólman.

Foto: Josef Pešout, Právo

Michal Fikrt ještě jako hráč Liberce

Článek

Po několika sezónách strávených v kádru Liberce jste v poslední době působil ve slovenské extralize.  Co bylo důvodem vašeho odchodu z Nitry?

V Nitře jsem dostal výpověď ke dni 4. října. Oznámili mi, že musím odejít z ekonomických důvodů. Klubu se nedařilo a vedení došlo k závěrům, že uvolní pět hráčů. Kromě mě se to týkalo i dalšího českého brankáře Lukáše Hronka, který byl naposledy v Kadani, a útočníka Davida Moravce, mistra světa a olympijského vítěze z Nagana.

Jak byste tedy hodnotil svoje nitranské působení?

Odchytal jsem v této sezóně asi deset zápasů v tamní extralize. Bohužel jsme se pohybovali na konci tabulky a to nikde nepřináší dobrou atmosféru. Svůj konec na Slovensku beru jako realitu. V extralize jsou tam kvalitní mužstva jako Košice a Slovan Bratislava, která by se neztratila ani v české nejvyšší soutěži.

Předpokládám, že jste už zpátky v Čechách...

Ano, ale ještě v závěru tohoto týdne jednou do Nitry pojedu, abych si vyřídil nějaké formality ohledně ukončení smlouvy. S tím jsou spojené i věci kolem bydlení apod.

Jste v kontaktu s bývalými spoluhráči z Liberce?

Občas jsem si volal s některými kluky. Přece jen tam zůstalo ještě spousta hokejistů z doby, kdy jsem byl libereckým hráčem.

Existuje varianta, že byste se pod Ještěd znovu vrátil?

Myslím, že asi ne. Liberec mě už loni ani letos nepotřeboval a neměl o moje služby zájem.

Hledáte si nové působiště?

Pověřil jsem agenta, který se o mě stará. S ním proberu případné možnosti. Zatím jsem se stal hokejovým divákem. V úterý jsem například sledoval zápas Litvínova s Třincem. Vím, že ve stejný den hrál Libercem s Bostonem, ale na utkání bych se asi nedostal. Lístky se sháněly hodně dlouho dopředu a já vzhledem ke slovenskému působení nemohl tušit, že budu počátkem října doma v Čechách.

Reklama

Související témata: