Hlavní obsah

Tatíček se Sýkorou jsou blízko prodloužení smlouvy v Davosu

DAVOS

Čeští hokejoví útočníci Petr Sýkora a Petr Tatíček zřejmě s předstihem prodlouží smlouvu v Davosu. Podle serveru suedostschweiz.ch se švýcarský klub s oběma oporami prakticky dohodl na dalším pokračování spolupráce. Není jen jasné, na jak dlouho.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Petr Sýkora ještě v dresu Pardubic.

Článek

V případě prodloužení kontraktů Sýkory a Tatíčka by tak měl Davos zaplněna tři ze čtyř míst pro zahraniční hráče, neboť Slovák Peter Sejna má smlouvu do roku 2012. Čtvrtým cizincem by mohl podle serveru být dlouholetý hráč klubu Josef Marha, jenž už ovšem před touto sezonou zvažoval návrat do Česka, nebo další současný útočník klubu Jaroslav Bednář.

V kádru pořadatele Spenglerova poháru by nicméně mohli údajně zůstat oba, neboť čtyřiatřicetiletý Marha má vzhledem k desetiletému působení ve Švýcarsku nárok na státní občanství, díky němuž by se nezapočítával do cizinecké kvóty.

Kanonýr Sýkora působí v Davosu podruhé. V sezoně 2008/09 s ním získal titul a totéž se mu po návratu do extraligy povedlo v následujícím ročníku s mateřskými Pardubicemi. Nyní tráví pod Alpami druhou sezonu, kterou den před Vánocemi vyšperkoval pěti góly do sítě Ženevy.

Syn současného kladenského trenéra Petra Tatíčka přišel do Davosu v prosinci roku 2006 původně jako posila pro Spenglerův pohár, v klubu však zůstal až dosud.

Reklama

Související témata: