Hlavní obsah

Český hokejista Bednář bude hrát od příští sezony za Lugano

Český hokejový útočník Jaroslav Bednář bude hrát od příští sezony ve Švýcarsku za Lugano, kam se přesune za současného působiště v Davosu. Čtyřiatřicetiletý vicemistr světa z roku 2006 z Rigy podepsal podle oficiálních internetových stránek s Luganem dvouletou smlouvu do konce ročníku 2012/13.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Bednář

Článek

Do švýcarské NLA zamířil Bednář loni v létě po předchozím ročním působení v KHL v Torpedu Nižnij Novgorod. Se 48 body za 21 branek a 27 asistencí z 44 zápasů je bývalý hráč Slavie, Sparty i Plzně pátý v produktivitě švýcarské nejvyšší soutěže a mezi střelci mu patří třetí místo. V týmové statistice je druhý za krajanem Petrem Sýkorou, který zaznamenal v 43 duelech 50 bodů a je s 35 trefami suverénně nejlepším kanonýrem.

Bednář si tak vyzkouší další zahraniční angažmá. Už hrál ve Finsku za Jyväskylä a IFK Helsinky, v jehož dresu se stal v sezóně 2000/01 nejlepším střelcem SM-Liigy. Pak se snažil prosadit v NHL, kde sehrál za Los Angeles a Floridu celkem 102 utkání a působil také v nižší AHL v Manchesteru a San Antoniu.

V roce 2003 se vrátil do Evropy a s Omskem hned získal titul v ruské lize a v další sezoně s Avangardem slavil i po boku Jaromíra Jágra vítězství v turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu. V roce 2005 se vrátil do Slavie, s kterou o tři roky později slavil titul a předloni po triumfu v kanadském bodování zamířil za dalším působením do Ruska do Nižného Novgorodu.

S Davosem, který vede kolo před koncem základní části o bod před Klotenem, čeká Bednáře v této sezoně ještě boj o titul. Lugano je deváté bez naděje na účast v play off a bude hrát o udržení mezi elitou.

Reklama

Související témata: