Hlavní obsah

Potrestaný Bakrlík se brání: Jsem cizinec, proto mi Poláci arogantně dali nejtvrdší trest

PRAHA

Český hokejista František Bakrlík vyfasoval roční distanc od polského hokejového svazu. Tak rozhodla disciplinární komise polské ligy, která Bakrlíka potrestala za dva týdny starý incident po zápase mezi týmy Podhale Nowy Targ a Stoczniowec Gdaňsk. Domácí útočník měl zezadu napadnout soupeře a navíc ještě hokejkou udeřit trenéra Gdaňsku. Je tomu opravdu tak? „Momentálně se radím s právníky a zástupci klubu, abych mohl očistit své jméno,“ obrátil se na Sport.cz potrestaný hráč.

Foto: www.hokej-nowytarg.pl

František Bakrlík při jednom ze soubojů v polské lize.

Článek

Podle slov českého hráče incident vznikl bezprostředně po posledním hvizdu rozhodčích, kdy jeho spoluhráč vystřelil puk na soupeřovu střídačku.

"Vzápětí ho za to napadl protihráč, který ho krosčekoval. Já jsem se nacházel v blízkosti, a proto jsem ho šel bránit a povalil jsem protivníka na led. Nebylo to nic zákeřného, jak si asi všichni momentálně domýšlí. Dále se na led vydali všichni hráči obou týmů, a jak je vidět i na videu, strhla se bitka mezi několika hráči,“ vysvětluje Bakrlík.

Na ledě se následně ocitli všichni hráči utkání a emoce se dostaly do popředí. "Ale vše se odehrálo férově, poprali jsme se jeden na jednoho. Když už vypadalo, že je všemu konec, nebylo tomu tak. Hráči Gdańska, kteří odcházeli do kabin vyprovokovali další bitku, do které se zapojil i náš kapitán Rafal Dutka, který jen bránil našeho vedoucího, na kterého se vrhli tři hráči gdańského týmu,“ dává svoji verzi Bakrlík.

Spáchal dva tresty nehodné sportovce, řekl šéf disciplinárky 

"Bakrlík spáchal dva akty, které nejsou hodny sportovce," prohlásil předseda  disciplinární komise polské ligy Bogdan Terlecki. Potrestán byl i jeho spoluhráč Dutka, který vyfasoval pokutu 3 tisíce zlotých. Další hráč Podhale Rozanski, jenž se do zavěrečné bitky také zapojil, byl nakonec obvinění zproštěn.

„Jeden z čárových mě údajně viděl, jak sekám gdaňského trenéra po hlavě, což považuji za absurdní a nepravdivé, jelikož jsem se nacházel na konci tlačenice a kdybych měl, nebo dokonce chtěl seknout jejich trenéra přes hlavu, byl by to nadlidský výkon,“ přidává na svoji obhajobu Bakrlík.

Komise arogantně sáhla po největším trestu, řekl Bakrlík

Po tomto konfliktu zasedala disciplinární komise, které se Bakrlík neúčastnil z rodinných důvodů. „Komise si nepočkala na mé vyjádření a arogantně sáhla po největším trestu a jeden z důvodů byl ten, že jsem cizinec. Kde na světě dostanete takový trest, když se nikomu nic nestalo,“ dodává hokejista.

Sedmadvacetiletý Bakrlík je odchovancem litvínovského hokeje. Od roku 2000 působil v zámořské juniorské lize OHL. Zahrál si na mistrovství světa osmnáctek 2001, kde český tým skončil čtvrtý. Doma nastupoval v první lize za Hvězdu Brno, Beroun a Roudnici nad Labem. Do Polska zamířil v ročníku 2006/07.

Reklama

Související témata: