Hlavní obsah

Davos s kvartetem českých hokejistů získal švýcarský titul

Čeští hokejisté Josef Marha, Jaroslav Bednář, Petr Tatíček a Petr Sýkora získali s Davosem titul ve švýcarské lize. Dnes porazili Kloten 3:2, když jednu branku dal Marha a pod všechny se přihrávkou podepsal Tatíček, a finálovou sérii vyhráli 4:2 na zápasy.

Foto: www.hockeyfans.ch

Josef Marha

Článek

Za titulem nasměroval Davos Marha, který v deváté minutě otevřel skóre po spolupráci s Bednářem a Tatíčkem, jenž se navíc podílel i na dvou trefách Petera Guggisberga. V sestavě Davosu chyběl nejlepší střelec základní části Sýkora, který má potíže s ramenem.

Davos se na mistrovský trůn vrátil po roční pauze a připsal si jubilejní třicátý ligový triumf. Marha, který v Davosu působí od roku 2001, získal s týmem pátý titul. Předchozí čtyři s ním vybojoval v letech 2002, 2005, 2007 a 2009. Stejnou bilanci má trenér Arno Del Curto, jenž vede klub nepřetržitě od sezony 1996/97.

Sýkora navázal na triumf s Davosem z roku 2009, Tatíček s klubem navíc slavil už v roce 2007. Bednář se triumfem v play off s týmem symbolicky rozloučil, protože v nové sezoně bude hrát za konkurenční Lugano.

Reklama

Související témata: