Hlavní obsah

Petrohrad kvůli kouči Spallettimu prohrál kontumačně s CSKA

MOSKVA

Ruský fotbalový mistr Zenit Petrohrad přišel v ligové tabulce o jeden bod. Disciplinární komise dnes zkontumovala jeho nedělní zápas s CSKA Moskva 3:0 ve prospěch týmu českého útočníka Tomáše Necida, protože Petrohrad neměl na soupisce ani jednoho vlastního odchovance do 21 let, což je proti pravidlům soutěže. Utkání čtvrtého kola původně skončilo remízou 1:1.

Článek

Zenit musí navíc zaplatit pokutu 200 000 rublů (119 000 korun). Svěřenci italského kouče Luciana Spallettiho přišli u zeleného stolu o letošní neporazitelnost a v tabulce klesli ze druhého místa na páté.

Spalletti po zápase s CSKA prohlásil, že pravidlo porušil záměrně, protože chtěl mít k dispozici v důležitém zápase zkušené hráče. Podle svých slov však netušil, že klubu hrozí odebrání bodů. Domníval se prý, že Petrohrad bude potrestán pouze pokutou.

Vedení Zenitu následně propustilo internacionála Vladislava Radimova, který byl v klubu zodpovědný za vyplňování soupisky. Proti dnešnímu trestu se Petrohrad odvolávat nebude.

Šéf disciplinární komise Alu Alchanov prohlásil, že Spallettiho jednání bylo neetické a měl by se z něj zodpovídat před komisí.

Reklama

Související témata: