Hlavní obsah

Forsberg se stal asistentem generálního manažera švédského MODO

STOCKHOLM

Bývalý hokejový útočník Peter Forsberg byl jmenován asistentem generálního manažera v MODO, jímž je Markus Näslund. V klubu švédské Elitserien, jehož je odchovancem, by měla jedna z největších postav historie švédského hokeje plnit roli poradce ve sportovních záležitostech a pomáhat také s marketingem a hledáním nových talentů.

Foto: Ed Andrieski, ČTK/AP

Peter Forsberg

Článek

Sedmatřicetiletý Forsberg se opětovně ještě v této sezoně pokoušel o návrat do NHL v dresu Colorada, ale v polovině února po pouhých dvou odehraných zápasech svoji snahu vzdal a okamžitě ukončil aktivní kariéru. Na vině byly i jeho dlouhodobě přetrvávající potíže se zraněnou nohou.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru (z let 1996 a 2001) a držitel Hartovy trofeje (2003) určené nejužitečnějšímu hráči NHL bude nyní spolupracovat s kamarádem z dětství a bývalou hvězdou Vancouveru Näslundem.

Oba dříve za MODO společně hráli, nyní budou tým vést mimo led. "V nové roli se cítím perfektně. Bude zábava stavět mužstvo MODO pro budoucnost," uvedl v oficiálním prohlášení Forsberg.

Reklama

Související témata: