Hlavní obsah

Zkušeného hokejistu Bendu testuje Norimberk

Německý hokejista s českými předky Jan Benda by se mohl po delší době vrátit do nejvyšší německé soutěže. Devětatřicetiletý útočník, kterého trenéři v případě potřeby využívají také v obraně, je v těchto dnech na zkoušce v Norimberku a usiluje o získání angažmá na příští sezonu.

Článek

Hokejový světoběžník Benda, který Německo v minulosti reprezentoval na třech olympiádách a má zkušenosti i z NHL, kde odehrál v sezoně 1997/98 devět utkání za Washington, odcestoval dnes s výpravou Ice Tigers do Bad Tölzu. V sestavě Norimberku by se měl ukázat i 19. až 21. srpna na přípravném turnaji ve Straubingu.

"Postrádáme středního útočníka, ale od zranění obránce T.J. Kempa, který po potížích s ramenem stále ještě netrénuje, jsme hledali nějakého hráče, kterého bychom mohli případně použít na oba posty. V Bendovi jsme právě takového našli," uvedl manažer klubu Lorenz Funk na adresu hokejisty, který má na kontě 175 utkání v německé reprezentaci.

Benda již v minulosti v Německu hrál. Vedle působení ve Freiburgu a Mnichově odehrál v sezoně 1995/96 dva zápasy také za Essen. Hrál také ve Finsku, Rusku a Česku.

Uplynulý ročník strávil v pražské Slavii, Mladé Boleslavi a prvoligovém Chomutově. Včetně skupiny o udržení a baráže odehrál celkem 65 utkání a připsal si 22 bodů za sedm branek a 15 asistencí.

Reklama

Související témata: