Hlavní obsah

Hokejisté Znojma touží před premiérou v EBEL lize po play off

ZNOJMO

Hokejisté Znojma touží ve své premiéře v mezinárodní rakouské lize (EBEL) postoupit do play off. Po odchodu z české první ligy považují start v soutěži za novou výzvu. V pátečním úvodním kole má český nováček v jedenáctičlenné soutěži volný los, první zápas čeká svěřence trenéra Karla Soudka až v neděli v Záhřebu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost znojemských hokejistů. Archivní foto.

Článek

"Nechceme udělat ostudu českému hokeji. Na jednání klubů před sezonou bylo na vedení soutěže patrné, že si váží příchodu českého týmu. Už proto bychom nechtěli zklamat," řekl ČTK jednatel znojemského klubu Stanislav Hahn.

Před sezonou se znojemský klub výrazně posílil, oproti loňsku soupisku obohatilo jedenáct nových jmen: brankáři Lukáš Sáblík a Filip Landsman, obránci Jan Platil, Lubomír Vosátko, Antonín Bořuta a Martin Škarda a útočníci Peter Pucher, Jan Šeda, Petr Kanko, Filip Ondráček a Martin Podešva. Na zkoušce je také bek David Hájek.

"Máme mladý tým. Očekávám, že úroveň soutěže bude velmi dobrá a právě mladým hráčům nabídne zkušenosti v jejich dalším hokejovém rozvoji. Pokud nenastanou komplikace, tak bychom měli postoupit do play off," uvedl trenér Soudek.

Oproti české první lize čeká znojemské hokejisty podstatně delší cestování. V základní části soutěže najezdí za soupeři celkem 7000 kilometrů. Nejdelší cesta v délce 476 kilometrů je čeká do slovinské Jesenice, dalšími týmy s dojezdovou vzdáleností přes 400 kilometrů jsou Lublaň (468 km), Záhřeb (463 km), Villach (449 km) a Klagenfurt (411 km). Nejkratší cesta je čeká do Vídně (91 km).

Ke všem zápasům autobusem

Ke všem zápasům budou hokejisté Znojma dojíždět autobusem. "Uzavřeli jsme výhodnou smlouvu s dopravcem, který má luxusní a pohodlný autobus. Takže se cestování neobáváme. Navíc cestu po rakouských, maďarských a slovinských dálnicích považuji za mnohem komfortnější než po D1 mezi Prahou a Brnem," dodal Hahn.

V přípravě před sezonou Znojmo odehrálo deset zápasů, z toho čtyři vítězné. Utkalo se i se svými budoucími soupeři, dvakrát s Jesenicí a jednou s Vídní a maďarským Székesfehérvárem.

Rozpočet znojemského klubu se oproti loňsku dramaticky nenavýšil. "Z osmdesáti až devadesáti procent máme finance zajištěny. Jsme případně připraveni mezery vykrýt z našich firem. Cením si i toho, že se i vedení města staví k hokeji vstřícně," poznamenal Hahn.

Také fanoušci mají o novou soutěž větší zájem než o českou první ligu. "Prodali jsme o polovinu více permanentek než loni. V přípravě chodilo na zápasy až 2000 diváků. V EBEL lize očekáváme průměr 2500 diváků. Největší zájem bude o zápasy s Vídní, na hokej teď chodí také hodně rakouských návštěvníků," vyzdvihl další pozitivum startu v nové soutěži Hahn.

Reklama