Hlavní obsah

Hokejista Divíšek míří na zkoušku do Davosu

Český hokejista Tomáš Divíšek se bude ucházet o kontrakt v Davosu. Dvaatřicetiletý útočník, který v minulé sezoně působil v Mladé Boleslavi, bude v týmu úřadujícího švýcarského mistra na zkoušce reprezentační pauzy do 5. listopadu. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Josef Pešout

Tomáš Divíšek

Článek

Divíšek ve švýcarské lize krátce působil už v roce 2007, kdy pomohl k záchraně Basileji. V Davosu se setká s krajany Petrem Sýkorou, Petrem Tatíčkem a Josefem Marhou.

V kádru je i slovenský útočník Peter Sejna a kouč Arno Del Curto bude muset po Divíškově příchodu řešit, koho z pětice cizinců v jednotlivých zápasech nechá na tribuně, protože hrát mohou vždy jen čtyři.

V uplynulé sezoně byl Divíšek nejproduktivnějším hráčem Mladé Boleslavi. V 63 zápasech včetně skupiny o udržení si připsal 42 bodů za 23 branek a 19 asistencí.

V české extralize působil také ve Slavii, Pardubicích, Plzni a Brně. V letech 1999 až 2002 se pokoušel prosadit do kádru Philadelphie, ale v NHL odehrál jen pět utkání a vstřelil jednu branku. Jinak nastupoval na farmě v nižší AHL.

Reklama

Související témata: