Hlavní obsah

Hlaváč se po "akci kulový blesk" uvedl v Linköpingu gólem

STOCKHOLM

Českému hokejovému útočníkovi Janu Hlaváčovi netrvala aklimatizace na švédskou ligu dlouho. Dvojnásobný mistr světa přispěl gólem k dnešnímu vítězství Linköpingu 2:0 na ledě Skelleftey, přičemž ještě v pátek večer asistoval u výhry Kladna 8:2 nad Brnem v české extralize.

Foto: Samuel Kubáni, ČTK

Jan Hlaváč

Článek

Pětatřicetiletý Hlaváč v posledních 24 hodinách absolvoval anabázi, kterou sám podle známého českého filmu nazval "akcí kulový blesk". Dvě hodiny po skončení svého posledního utkání v dresu Kladna sedl v pražské Ruzyni do letadla a vydal se směr Švédsko, kde bude už čtvrtou sezonu hájit barvy Linköpingu.

Dnes od 16:00 se poprvé postavil v dresu staronového týmu na led ve městě Skelleftea na severu Švédska a hned potvrdil, proč v předminulé sezoně ovládl střeleckou tabulku soutěže. Hlaváč se gólově prosadil ve 37. minutě a zpečetil skóre na konečných 2:0.

První utkání za Linköping odehrál také Hlaváčův tradiční parťák Jaroslav Hlinka, jenž v úvodu sezony vypomáhal Plzni. S Indiány se Hlinka rozloučil ve čtvrtek a v pátek se vydal na 1200 km dlouhou cestu autem do Švédska. Dnes se bodově neprosadil.

Švédská hokejová liga - 14. kolo:
Skelleftea - Linköping 0:2 (Hlaváč 1+0), Timra - HV 71 5:6 (za domácí Vampola 0+2), Brynäs - MODO Hockey 5:2, Djurgaarden - Lulea 1:3, Växjö - Färjestad 1:4.

Reklama

Související témata: