Hlavní obsah

Na Slovensku propukl skandál, hokejistu Nitry prý napadli v šatně

BRATISLAVA

V průběhu pátečního utkání hokejistů Slovanu Bratislava proti Nitře se odehrál v zákulisí obrovský skandál. Hráč Nitry Martin Bača byl údajně v šatně napaden hráčem Slovanu Ivanem Švárnym a třemi civilisty. Bača podal v této věci trestní oznámení. „Přišli za mnou do šatny a vyhrožovali mi, že neodejdu po svých. Měl jsem obavy, byl tam kontakt, ale neublížili mi. Něco takového jsem ještě nikdy nezažil,“ uvedl obránce Nitry.

Foto: Jan Koller, ČTK

Miroslav Šatan (vlevo) ze Slovanu a Steve Eminger z Rangers - ilustrační foto.

Článek

Bača se v letošním ročníku slovenské extraligy už podruhé dostal do potyčky s hvězdou Slovanu Miroslavem Šatanem. Kapitán Slovanu v obou případech opustil led s krvácející hlavou.

Švárny a další bratislavští hráči chtěli pomstít svého kapitána přímo na ledě, ale v tom jim zabránili rozhodčí. Šatan, Bača a Švárny dostali tresty do konce utkání a opustili led. Konflikt však údajně pokračoval v šatně. Švárny i vedení Slovanu to popírá. „Ať mi dokážou, že jsem tam byl,“ uvedl obránce Slovanu.

Generální manažer Slovanu Maroš Krajči vyjádřil pobouření, že Bača už dvakrát do krve zmlátil jednoho z nejlepších hráčů slovenské extraligy. „Mohu angažovat tři Kanaďany, kteří to vyřídí a udělat ze Slovanu druhý Čechov,“ narážel na násilníky z KHL.

Nad opakující se útoky na Šatana se pozastavil také bývalý československý reprezentant Igor Liba. „Za našich časů si něco takového nedovedu představit. Jako mladého hráče by mě ani nenapadlo napadnout takovou hvězdu, jako byl například Ivan Hlinka,“ kroutil hlavou Liba.

Hráč Nitry je mimochodem synovcem Jerguše Bači, který byl členem slovenského týmu, který v roce 2002 získal titul mistrů světa. Tehdejším kapitánem národního mužstva byl Šatan.

Reklama

Související témata: