Hlavní obsah

Češi byli u diváckého rekordu ve Švédsku, přišlo 18 884 fanoušků

STOCKHOLM

Trojice českých hokejistů Jaroslav Hlinka, Jan Hlaváč a Kamil Piroš v sobotu asistovala u historického utkání jönköpinského klubu HV 71 ve švédské lize. Zápas pod širým nebem mezi HV 71 a Linköpingem sledovalo 18.884 diváků, což byl nový klubový rekord. Spokojenější nakonec bylo duo Hlinka, Hlaváč, neboť Linköping vyhrál 1:0 v prodloužení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto: Jan Hlaváč z Linköpingu si kryje puk.

Článek

Vyrovnaný zápas, v jehož průběhu museli hráči bojovat s nepřízní počasí a tudíž i s nekvalitní ledovou plochou, rozhodl v 64. minutě Carl Söderberg. "Škoda, že první třetinu pršelo, nedalo se vůbec hrát," uvedl Hlaváč pro iSport.cz.

Hokejoví fanoušci, kteří o 362 lidí překonali 61 let starý divácký rekord soutěže, si ale zápas uspořádaný při příležitosti 40. výročí založení jönköpinského klubu užili. I když jich nakonec nepřišlo přes 20 000, jak si pořadatelé přáli.

"Jo, lidi si to užili, bylo plno. A i mně se to líbilo, byla to pěkná zkušenost," pochvaloval si Hlaváč. "Jednou za sezónu je takový zápas v pohodě, ale víckrát bych to absolvovat asi nechtěl," doplnil ho Hlinka.

České hráče stejně jako další hokejisty vedle nepřízně počasí zaskočil i jeden nezvyklý krok organizátorů - průhledné mantinely. "Opticky se nám tam ztrácel puk. Jak bylo všechno za těmi mantinely tmavé, tak když puk letěl, nebyl vůbec vidět," uvedli bývalí hráči pražské Sparty.

Zápas pod širým nebem se hrál v minulé sezóně i v Česku. Na pardubický plochodrážní stadion zavítalo 2. ledna na zápas Pardubic a Komety Brno 17.140 diváků.

Reklama

Související témata: