Hlavní obsah

Český hokejista Šindel přestoupil z Dinama Riga do Kärpätu Oulu

OULU

Český hokejový útočník Jakub Šindel opustil lotyšský klub Kontinentální ligy Dinamo Riga a stal se novou akvizicí finského Kärpätu Oulu. Pětadvacetiletý bývalý hráč Sparty, Plzně, Brna i finských klubů Pelicans Lahti a Tappary Tampere míří v této sezoně už do třetího působiště. Do Dinama Riga totiž zamířil před polovinou října ze švýcarského Klotenu.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Jakub Šindel

Článek

"Jakub se s klubem domluvil na spolupráci do konce sezony," řekl serveru hokej.cz Šindelův agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Šindel při svém působení v Rize sehrál 21 utkání a připsal si jednu branku. Předtím za Kloten stihl kvůli zlomenině čelisti jen pět zápasů a zaznamenal dvě asistence.

V Oulu se Šindel potká s dvěma krajany - obráncem Janem Snopkem a útočníkem Ivanem Humlem. "Ivan Huml je můj kamarád a těším se na působení v Oulu. Samozřejmě by bylo pěkné hrát s Ivanem, ale o tom rozhodne trenér. Nejdůležitější je, abych pomohl týmu k výhrám a fanoušci viděli, že pracuju pro mužstvo," řekl Šindel oficiálním stránkám Kärpätu.

Reklama

Související témata: