Hlavní obsah

Rosa rozhodl čtrnáctigólovou přestřelku ve švýcarské lize

BERN

Útočník Pavel Rosa rozhodl vítězným gólem divokou přestřelku mezi hokejisty Fribourgu-Gottéron a Lugana ve švýcarské lize, v níž domácí vyhráli 8:6. Český hráč svou šestnáctou brankou v sezoně upravil v 52. minutě na průběžných 7:6, vedle toho si v zápase připsal dvě asistence a je s 39 body třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Článek

Hned za Rosou je v kanadském bodování Jaroslav Bednář z Lugana, který dvanáctým gólem v soutěži pomohl hostům smazat v úvodu manko 0:3 a vyrovnat na 3:3. Pak zaznamenal ještě jednu přihrávku, ale porážce Lugana nezabránil.

Hrdinou zápasu byl Rosův spoluhráč Kanaďan Simon Gamache, jenž čtyři branky dal a na jednu přihrál. Fribourg-Gottéron díky výhře poskočil do čela tabulky před Zug, který prohrál 1:2 v Curychu.

V dresu Davosu zářil Petr Tatíček, který dvěma góly, včetně rozhodující trefy 34 sekund před závěrečnou sirénou, a asistencí zařídil výhru 3:2 na ledě Ambri-Piotta. Třetí branku hostů dal Petr Sýkora, jenž rovněž zaznamenal jednu přihrávku. Čerstvý vítěz Spenglerova poháru se posunul na druhé místo o bod za Fribourg.

Petr Vampola asistoval u obou branek Ženevy, která porazila Bern na jeho ledě 2:1 a uspěla poprvé po deseti porážkách ve vzájemných zápasech.

Švýcarská hokejová liga:
Bern - Ženeva 1:2 (Vampola 0+2), Curych - Zug 2:1, Fribourg-Gottéron - Lugano 8:6 (Rosa 1+2 - Bednář 1+1), Langnau - Biel 2:3, Ambri-Piotta - Davos 2:3 (za hosty Tatíček 2+1, Sýkora 1+1).

Reklama

Související témata: