Hlavní obsah

Kohn by měl po vyřazení z kádru Třince hrát ve Švýcarsku za Ambri

Zkušený hokejový útočník Ladislav Kohn, jehož vedení Třince v minulých dnech nečekaně zařadilo na listinu volných hráčů, by mohl již brzy oblékat dres klubu Ambri-Piotta. Podle hráčova zástupce Roberta Spálenky jsou obě strany na spolupráci již ústně domluveny a Kohn by se měl v neděli přesunout do Švýcarska, kde má odehrát zbytek ročníku.

Foto: René Volfík, ČTK

Ladislav Kohn v dresu Třince

Článek

"Na všem jsme již domluveni, čekáme už jen na podpisy z Třince, aby byla potvrzena ústní dohoda o uvolnění. Mají to tam od včera, tak se snad brzy vše dořeší a v neděli by měl Láďa odcestovat. S Ambri je domluvený do konce sezony," řekl ČTK Spálenka.

Šestatřicetiletý Kohn patřil na konci minulé sezony k hlavním tahounům týmu Ocelářů na cestě za mistrovským titulem. Obhájcům prvenství se však v tomto ročníku příliš nedařilo a ve snaze o nápravu přišly rázné kroky.

Vedení třineckého klubu na začátku týdne sáhlo ke změnám ve složení realizačního týmu a zároveň vyřadilo z kádru Kohna. Ten přitom s 19 body za pět branek a 14 nahrávek v 37 zápasech patřil k nejproduktivnějším hráčům mužstva.

Jako volný hráč mohl tedy Kohn jednat s případnými zájemci. Hovořilo se o zájmu Komety Brno, ale místo toho čeká centra se zkušenostmi z NHL patrně další zahraniční angažmá, tentokrát ve švýcarské nejvyšší soutěži.

"Hledají středního útočníka a Ambri o Láďu hodně stálo. Trenér Kevin Constantine ho navíc velmi dobře zná, takže si řekli oboustranně nějaké představy a očekávání a Láďa na tu nabídku záhy přistoupil," popsal Spálenka. "Je to velmi kvalitní liga a zase nějaká nová výzva, nová možnost," doplnil Spálenka důvody, proč se Kohn rozhodl pro Ambri.

Rodák z Uherského Hradiště má na kontě 186 zápasů v NHL, kde si díky 14 přesným zásahům a 28 asistencím připsal 42 bodů. Oblékal dresy Calgary, Toronta, Anaheimu, Atlanty a Detroitu, s nímž jako člen kádru Red Wings získal v roce 2002 Stanleyův pohár. V Evropě hrál také za finské Blues Espoo a ruské kluby CSKA Moskva a Nižněkamsk.

Reklama

Související témata: