Hlavní obsah

Český hokejový útočník Smoleňák skončil v Ässätu Pori

PORI

Český hokejista Radek Smoleňák nebude pokračovat v Ässätu Pori. Pětadvacetiletý útočník měl původně smlouvu do konce sezony, ale finský klub o jeho služby ztratil zájem. Uvedly to oficiální internetové stránky Ässätu.

Foto: hcsparta.cz

Radek Smoleňák ještě v dresu Sparty

Článek

Smoleňák si v dresu Pori připsal v 42 zápasech 24 bodů za 14 branek a deset asistencí. V novém angažmá, kam přišel po působení v minulé sezoně ve Spartě a v Kladně, měl podařený nástup a v osmi zápasech zaznamenal deset bodů za pět tref a stejný počet asistencí. Za posledních třináct duelů si ale připsal jen tři góly a jednu přihrávku.

Smoleňák se předloni vrátil do Evropy po šestiletém působení v zámoří a podepsal kontrakt se Spartou. Ta jej loni na konci ledna pustila na hostování do Kladna výměnou za francouzského útočníka Sachu Treilleho. Po sezoně při velké obměně kádru Sparty Smoleňák odešel, přestože měl ještě platnou smlouvu.

V zámoří Smoleňák odehrál sedm zápasů v NHL za Tampu Bay a Chicago a zaznamenal jednu asistenci. Po odchodu z Kladna v roce 2004 hrál nejdříve dva roky v juniorské OHL za Kingston, pak nastupoval v nižší ECHL v Johnstownu a Mississippi a v AHL ve Springfieldu, v Norfolku a v Abbotsfordu.

Reklama

Související témata: