Hlavní obsah

Skandál na Slovensku: výsledek hokejového utkání byl prý předem domluven

BRATISLAVA

Na Slovensku propukl hokejový skandál. Tamní média tvrdí, že představitelé hokejových klubů Nitry a Trenčína se předem domluvili na výsledku vzájemného utkání 50. kola nejvyšší soutěže. Nitra nakonec podlehla Trenčínu 3:4, přestože už vyhrávala 2:0.

Foto: Miroslav Földeši, ČTK

Zápas mezi Trenčínem a Nitrou se proměnil ve frašku

Článek

Ve druhé třetině dokázal Trenčín vsítit čtyři branky. Podle slovenských médií hokejisté předváděli na ledě divadlo, jehož scénář byl údajně domluvený předem.

V tabulce je Nitra beznadějně poslední, ale Trenčín bojuje o dobrou pozici v play off. Proto údajně byla uzavřena dohoda mezi kluby. Nikoho z funkcionářů nezajímalo, že na utkání si zaplatilo vstupenky 1563 diváků. Hráči Nitry po inkasovaných brankách okatě nikam nepospíchali a bruslili jako na tréninku.

Podle televize Markíza bylo utkání ostře sledované sázkovými kancelářemi. Na vítězství Trenčína se totiž v průběhu dne začaly hromadit vysoké vklady. Vklady na utkání Nitra-Trenčín několikanásobně převyšovaly vklady na ostatní duely. V průběhu dne sázkové kanceláře postupně snižovaly kurz na dvojku. Jedna sázková kancelář nakonec utkání z nabídky zcela vyloučila.

Reklama

Související témata: