Hlavní obsah

Spengler Cup pro Kanadu

PRAHA

Hokejistům Kanady se na turnaji Spengler Cup ve švýcarském Davosu povedla naprosto dokonalá pomsta. Zatímco v úterý podlehli domácímu týmu vysoko 4:7, o den později ve finále turnaje Davos deklasovali naprosto shodným výsledkem a radovali se z celkového prvenství. Kanada tak obhájila své vítězství z loňského roku, předchozí dva ročníky vyhrál Davos.

Článek

Davos, v jehož řadách působí i český útočník Josef Marha, se sice už ve druhé minutě při přesilové hře ujal vedení, ale už po pár vteřinách bylo vyrovnáno a do konce první třetiny Kanada přidala další dvě branky.

Domácí hokejisty hnané bouřlivým prostředím vyprodaného hlediště na začátku druhé části ještě dostal do hry svou druhou brankou Kanaďan ve službách Davosu Todd Elik, ale zbytek zápasu už patřil jeho krajanům.

Největším hrdinou zápasu byl s dvěma góly a přihrávkou vítěz Stanley Cupu z roku 1993 Paul DiPietro, po dvou asistencích zaznamenali další bývalí hráči NHL Lonny Bohonos, Mike Maneluk a Jamie Heward.

Třetí místo na turnaji obsadil po včerejším vítězství nad helsinským Jokeritem ruský mistr Lokomotiv Jaroslavl.

Finále Spenglerova poháru:
Davos - Kanada 4:7 (2:3, 1:1, 1:3)
Branky: 12. a 22. Elik, 2. Landry, 59. Riesen - 36. a 45. Di Pietro, 2. Domenichelli, 11. Astley, 18. Alston, 51. Toms, 58. Shantz. Vyloučení: 4:7, navíc Ward (Kanada) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Kurmann - Rebillard, Wehrli.  Diváci: 7580.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články