Hlavní obsah

Philipp měl po krosčeku ve finské lize výpadky paměti

TURKU (Finsko)

Těžkým otřesem mozku a krátkodobou ztrátou paměti skončil pátý zápas čtvrtfinále play off finské ligy v Turku pro českého hokejistu Radka Philippa z týmu Blues Espoo. Jeho tým v neděli prohrál 2:4 na ledě vítěze dlouhodobé části, ale robustní obránce o tom ví jen z doslechu. Z haly ho ve 22. minutě odnesli na nosítkách přímo do sanitky.

Článek

K situaci, která mohla mít daleko vážnější následky, došlo v úvodu druhé třetiny za brankou Espoo. Útočník domácího týmu Mikko Eloranta tam českého beka nešetrně poslal holí hlavou napřed proti mantinelu a od toho okamžiku už má Philipp jen tmu před očima.

"Vůbec nevím, co se stalo," řekl dnes ČTK Philipp ze svého bytu v Espoo klidným hlasem. "Kluci mi říkali, že to byl faul na kriminál. Ještě že to dopadlo tak, jak to dopadlo," oddechl si.

Převoz do nemocnice, návrat k výpravě, ani cestu domů si však vůbec nepamatuje. Mozaiku nedělního večera skládá pomalu až dneska. "Krátce si vzpomínám, že jsem seděl s naším doktorem a jeli jsme už z nemocnice. Ale vůbec jsem netušil, jestli jsem třeba v Helsinkách nebo Tampere. Pak zase tma. Jak jsem se dostal domů, nevím," krčil rameny Philipp, který se až dnes ráno zase vrátil do normálního života.

Inkriminovaný střet se chystá teprve prohlédnout na videu. Nevybavuje si, jak se nebezpečná kolize seběhla. "Připomíná mi to ještě bolest krku a hlavy, ale už je to dobré," řekl.

Eloranta vyfasoval za zákrok trest pět minut a do konce utkání a dnes by se jeho faul měl dostat před disciplinární komisi. I když Philipp už se cítí dobře, těžko se dostane na led v úterním domácím utkání. "Mohl bych snad stihnout sedmý zápas, pokud na něj dojde. Turku vede 3:2 a v úterý to může ukončit. Pokud si teda nezahrajeme na finskou Plzeň," zašprýmoval Philipp.

Reklama

Související témata: