Hlavní obsah

Omsk je po skandálu ve finále ruské hokejové ligy

MOSKVA

Hokejisté Omsku jsou ve finále ruské ligy. V semifinálové sérii dostali od Togliatti jen jediný gól v úvodním duelu, v dalších dvou zápasech už neinkasovali. Třetí utkání vyhrál Omsk na svém ledě 1:0, zápas však trval necelých 57 minut. Hráči Togliatti totiž odešli na protest proti spornému výroku rozhodčího do šatny a odmítli se vrátit.

Foto: www.hclada.ru

Jiří Trvaj v dresu Togliatti

Článek

České trio útočníků Omsku Jaroslav Bednář, Pavel Patera a Tomáš Vlasák se mohlo začít radovat z postupu až po pořádně rušném závěru třetí třetiny. Hokejisté Togliatti, rozčarovaní z verdiktů sudího Guseva, totiž odešli tři minuty před koncem do šatny a zpátky na led je už nikdo nedostal.

Na počátku všeho byla snaha Togliatti získat výhodu přesilovky trestem pro domácího Sergeje Krivokrasova za příliš zahnutou hůl. Jenže ostražitý hráč si hokejku čile vyměnil za vyhovující a rozhodčí Gusev, který na rozdíl od hostů nic nepostřehl, udělil dvouminutový trest za zdržování týmu Togliatti.

To byla pro kouče Petra Vorobjeva poslední kapka: odvedl své svěřence do kabiny, a když se hráči Togliatti ani po dlouhých domluvách a oznámeném trestu 2+10 minut pro Krivokrasova na led nevrátili, odpískal sudí konec zápasu.

O tom, zda bude stejně jako před třemi lety finálovým soupeřem Omsku celek Metallurgu Magnitogorsk, ještě není rozhodnuto. Svěřenci trenéra Marka Sýkory prohráli poprvé v sérii s Kazaní, kde sice dovedli zápas do prodloužení, ale tam inkasovali v osmé minutě rozhodující gól na 2:3 od Dmitrije Jerofejeva.

V brance domácího klubu dal trenér Vladimír Vůjtek před Zdeňkem Orctem přednost Andreji Carevovi. Ke čtvrtému zápasu nastoupí vítězové základní části v Kazani v úterý.

Semifinále - Rusko:
Omsk - Togliatti 1:0
Branka: 27. Sušinskij. Celý zápas odchytal v brance Togliatti Jiří Trvaj. Konečný stav série 3:0
Kazaň - Magnitogorsk 3:2 v prodl.
Branky: 6. Loginov, 30. Proškin, 68. Jerofejev - 6. Kuděrmetov, 35. Gusmanov. Stav série 1:2.

Reklama

Související témata: